Discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) continuă. Reprezentanţii FMI au avut o întrevedere, joi, 15 octombrie, cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu. La discuţii au participat şi premierul Vlad Filat, dar şi candidatul la funcţia de preşedinte al ţării din partea AIE, Marian Lupu.
Oficialii au refuzat să ofere detalii despre discuţiile purtate cu FMI, precizând că mai multe dezvăluiri vor face după ce FMI îşi va va finaliza procesul de negocieri.
“Am trecut în revistă temele pe care le avem în agendă. Sigur o problemă aparte ţine de ponderea salariilor în Produsul Intern Brut. Este şi posibilitatea de redimensionare pe interior nivelului de salarizare şi numărul de angajaţi”, a declarat prim-ministrul Vlad Filat.
Amintim că premierul a avut şi ieri o întrevedere cu Misiunea FMI. În acest context, Vlad Filat a precizat că Guvernul va semna un nou acord de finanţare cu FMI pe 26 octombrie. Prim-ministul însă a refuzat să facă publică valoarea împrumutului pe care Executivul se aşteaptă să-l obţină.
Pe de altă parte, şeful Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a declarat anterior că ar putea fi vorba de o finanţare în valoare de 300-500 de milioane de dolari.
Misiunea FMI şi-a început activitatea la Chişinău la 14 octombrie şi va dura până la 26 octombrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE