Partidul Liberal Democrat din Moldova a venit cu o reacție, după ce astăzi deputatul Nicolae Juravschi a anunțat că părăsește formațiunea și fracțiunea. PLDM califică acţiunea deputatului Nicolae Juravschi drept gest de trădare şi corupţie politică.
„În acest context, îl îndemnăm să îşi depună mandatul de deputat obţinut prin votul acordat de cetăţeni pentru PLDM. Acest gest va fi unul de onoare şi va demonstra independenţa deciziei sale”, se menționează în comunicatul emis de reprezentanții PLDM.
Aceștia scriu că „momentul acestei acţiuni nu este unul întâmplător şi este orientat spre distorsionarea votului alegătorilor şi blocarea negocierilor de formare a unei coaliţii majoritare de guvernare”.  „Sponsorii acestei acţiuni nu înţeleg că, prin traseism şi corupere, nu poate fi construit un viitor european. Este evident şi beneficiarul adevărat al acestei acţiuni.
Indiferent de presiuni şi jocuri murdare, PLDM rămâne ferm pe poziţii – Republica Moldova are nevoie de o coaliţie pro-europeană, creată în baza votului exprimat de cetăţeni, şi nu a corupţiei şi traseismului politic”, mai scriu liberal-democrații.
Menționăm, că Nicolae Juravschi și-a anunțat plecarea prin intermediul unei scrisori publice plasate pe pagina sa de facebook, unde condamnă unele tendințe din partid, fără a explica la ce se referă. De asemenea, el a specificat că se va alătura echipei lui Leancă. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE