Socialistul Igor Dodon a recunoscut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că PD i-a propus funcția de premier, în cadrul unei Coaliții de centru-stânga alături de democrați și comuniști, anunță Politik.md. Și asta chiar dacă PD s-a declarat partid pro-european și poartă negocieri intensive cu PLDM și PL în privința creării unei Alianțe pro-europene.  
Acest lucru, însă, a fost refuzat de către liderul PSRM. „Propunerea a fost făcută și de către primele persoane din partid și atunci am fost preîntâmpinați că vor urma consecințe.
Dar eu vreau să le transmit un mesj: noi nu ne culcăm sub voi, băieți. Credeți că așa cum a făcut Voronin și Filat, așa vor face și socialiștii?
Socialiștii nu vor face Coaliție cu oligarhii și nu cu Plahotniuc. Da, puteți lovi în noi, puteți deschide dosare penale, dar noi acest lucru nu îl vom face. Noi nu vom merge cu Plahotniuc la negocieri, așa cum a făcut-o Voronin sau Filat”, a declarat Dodon. 
Tot de presiuni și cumpărare, socialistul i-a acuzat pe democrați pe cazul deputatei PSRM, Lidia Lupu. Dodon a spus că acesteia i s-au dat bani ca ea să voteze pentru un președinte de raion din partea PD, menționând că „ea acum se află la odihnă pe banii lui Plahotniuc, iar oamenii au văzut-o cum a plecat imediat de la ședință însoțită de body-guarzii PDM. În acest sens, Dodon a anunțat că ea a fost exlcusă din partid și din fracțiune, la fel cum au fost excluși și alți 21 consilierii socialiști, care au votat cu reprezentanții partidelor pro-europene.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE