Ministerul EconomieiÎn acest week-end, pavilionul Republicii Moldova de la expoziția mondială Expo-Milano 2015 a fost vizitat de mii de persoane dornice să descopere vinul moldovenesc. Evenimentul a fost organizat în contextul promovării, la scară largă, a Zilei Naționale a Vinului, iar la final oaspeții au admirat o expoziție inedită de lucrări realizate în vin roșu de maestrul Vasile Botnaru, comunică Politik.md. 
Toate picturile au făcut deliciul publicului, care a avut parte și de ateliere de creație din partea maestrului. Nelipsite de la eveniment au fost cele mai selecte și binecunoscute vinuri moldovenești. Amatorii de vin au avut ocazia să afle mai multe despre cultura vinului, a viței de vie, care crește de sute de ani pe teritoriul țării noastre. Scopul evenimentului a fost de a comunica, la nivel internațional, despre Ziua Națională a Vinului, în vederea sporirii vizibilității acesteia și creșterii numărului turiști care ar vizita țara pentru acest gen de evenimente.
Amintim că din 1 mai 2015, Republica Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală Expo-Milano 2015, care se desfășoară la Milano, Italia. Genericul ediției ”Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă” este unul important pentru Republica Moldova, în contextul promovării industriilor agroalimentare, vitivinicole și textile pe piața Uniunii Europene.
Ministerul Economiei
Ministerul EconomieiMinisterul Economiei

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE