Ministrul Afacerilor Interne în exercițiu, Oleg Balan, a venit cu o reacție față de acuzațiile care i s-au adus ieri de către un grup de veterani, anunță Politik.md. El a scris, prin intermediul unei comunicări publice, că afirmațiile precum că ar fi umilit veteranii prin cuvinte licențioase - nu corespund realității.

„Am susținut și voi susține în continuare reforma Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Cu regret, remarc că unele priorități din agenda de reformare nu sunt agreate pe deplin de către unii dintre foștii și actualii angajați ai MAI.

În particular, consider că anume prioritatea reformei - modernizarea managementului resurselor umane, care prezumă, în primul rând, promovarea unui ghid al carierei pe principii meritocratice a incitat reacția nejustificată a reprezentanților grupului de inițiativă”, scrie Oleg Balan.
De asemenea, el spune că de fapt are un respect și apreciere pentru aportul veteranilor în activitatea întregului sistem al afacerilor interne. „Totodată, în cazul în care cineva s-a simțit afectat, consider, cu profund regret, că a avut loc o înțelegere incorectă și distorsionată a momentului”, mai susține ministrul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE