Serviciul VamalO tentativă de trecere ilicită peste hotar a unui lot de articole vestimentare pentru copii, fără acte de însoţire ce ar confirma provenienţa lor, a eșuat după ce angajații postului vamal Leușeni au depistat cutiile cu bunuri ascunse în compartimentul marfar al mașinii, informează Politik.md.
La pista de control "intrare în Republica Moldova" a postului vamal Leuşeni s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autoturism de model "Mercedes", înmatriculat în străinătate. Unitatea de transport se deplasa din Italia în Republica Moldova, avea la bord 6 pasageri, bagajele acestora şi colete neînsoţite.
La întrebările colaboratorilor vamali, şoferul a declarat că nu transportă bunuri interzise sau necesare a fi declarate. Mai mult decât atât, potrivit oamenilor legii, acesta a dat dovadă de un comportament agresiv, manifestând nesupunere cerinţelor legale ale colaboratorilor vamali.
Acţionînd în baza analizei de risc, inspectorii vamali au recurs la efectuarea  controlului fizic detaliat, în rezultatul căruia au depistat nedeclarate şi tăinuite, în compartimentul marfar cutii cu îmbrăcăminte şi încălţăminte în asortiment în cantități comerciale.
Valoarea bunurilor urmează a fi stabilită de către specialiștii în domeniu din cadrul Serviciului Vamal. Potrivit informaţiilor preliminare, s-a constatat că marfa urma să fie realizată la pieţele de desfacere din mun. Chişinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE