Rafa Nadal a fost învins de Alex de Minaur în turul secund al turneului ATP 500 de la Barcelona, scor 5-7, 1-6. Pe arena care îi poartă numele, ibericul a arătat destule slăbiciuni, normale totuși dacă ținem cont de nivelul adversarului și de faptul că "Matadorul" a suferit din cauza problemelor medicale în ultima vreme.

Rafa Nadal a revenit ieri pe zgură, după o pauză de aproape doi ani, iar ibericul a arătat o dispoziție bună de joc în fața lui Flavio Cobolli, pe care l-a învins în minim de seturi. La conferința de presă de după meci, Rafa a subliniat că adversarul a jucat modest și asta i-a facilitat misiunea, de aceea nu trebuie considerat favorit în niciun moment la turneul din Catalunya.

Vorbele lui Rafa s-au adeverit astăzi, când în fața sa a stat un jucător mult mai bine pregătit: Alex De Minaur. Australianul care l-a ținut în șah pe Dojokovic la Monte Carlo, săptămâna trecută, nu s-a intimidat de ceea ce înseamnă Nadal în tenisul pe zgură și a făcut un meci solid, impunându-se în cele din urmă în minim de seturi.

De Minaur a câștigat cu 7-5, 6-1, după o oră și 52 de minute de joc, și va juca în sferturile de finală contra învingătorului partidei Arthur Fils - Daniel Altmaier. Succesul de azi a fost al doilea obținut de australian în fața lui Rafa, după cel de la United Cup 2023.

De Minaur a reușit faza meciului

Pentru Rafa Nadal, de 12 ori campion la Barcelona, e posibil ca acesta să fi fost ultimul meci al carierei pe zgura pe care a scris istorie și pe care azi a pierdut abia a 5-a oară. Înaintea turneului, Rafa a dat de înțeles că acesta ar putea fi ultimul lui an în circuit.

Rezultatul de azi nu trebuie privit sub nicio formă ca o surpriză. Chiar dacă Rafa s-a antrenat la intensitatea maximă în ultima săptămână, lipsa meciurilor din ultima perioadă și-a spus cuvântul. Scopul ibericului e să ajungă în formă maximă la Roland Garros și mai are timp suficient să se pună la punct, dar e clar că e un drum lung sau poate imposibil până la atingerea nivelului cu care a obișnuit în trecut.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE