Conducerea Partidului Social Democrat European (PSDE) s-a întâlnit miercuri, 17 aprilie curent, cu liderii partidelor proeuropene: Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării (PS), care fac parte din Blocul „Împreună”, pentru a discuta proiectul „Pactului pentru Europa”.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, PSDE, „fiind prin definiție un partid proeuropean și promovând valorile europene, acceptă de principiu ideea semnării de către toate forțele politice a unui Pact care să confirme angajamentul acestora de a urma calea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pentru a demonstra unitatea națională în realizarea dezideratului nostru”.

Totodată, PSDE a prezentat o serie de propuneri pentru a fi incluse în proiectul documentului privind condamnarea corupției politice și neadmiterea atacurilor și denigrarilor între partidele politice.

Varianta finală a textului „Pactului pentru Europa” urmează a fi consultată cu organele statutare ale PSDE.

Blocul politic „Împreună” a publicat, recent, pentru consultare "PACTUL PENTRU EUROPA". Este vorba despre un proiect de document strategic, aidoma Pactului de la Snagov, prin care propunem tuturor forțelor proeuropene să-și asume public obligația de a contribui la integrarea europeană drept obiectiv strategic național al Republicii Moldova, precizează reprezentanții blocului.

„Considerăm că avem nevoie de un acord la nivel național. Viitorul european nu poate fi monopolizat de guvernare. Acest deziderat poate deveni o realitate doar dacă este susținut de întreaga societate. În acest context, propunem partidelor politice, societății civile, mediului academic și cultural să ne întrunim în viitorul apropiat la o masă de discuții cu privire la definitivarea textului final al Pactului pentru Europa. Facem apel către toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de apartenența politică, să susțină această inițiativă”, menționează Blocul „Împreună”

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE