politik.mdPartidul Socialiștilor va exclude din rândul său mai mulți funcționari, inclusiv deputați din Parlament, anunță Politik.md. Asemenea afirmație a fost făcută de către liderul partidului, Igor Dodon, care condamnă faptul că unii colegi de formațiune au votat pentru reprezentanți din alte partide la șefia din localități.
„Cei care au cedat, vor fi excluși din formațiune. Săptămîna viitoare va avea loc ședința organelor colective, unde vom lua o hotărâre promptă în adresa celor, care au mers împotriva principiilor noastre politice.
Fie consilier, fie primar, fie deputat, oricine va merge împotriva partidului si alegătorilor noștri va fi exclus din partid. Mai bine să fim cu unul-doi mai puțini, dar să rămânem mai corecți și mai cu caracter. Eu personal și majoritatea membrilor echipei rămânem fideli angajamnetelor noastre față de sutele de mii de alegători, care și-au exprimat încrederea față de noi”, afirmă Dodon.
În același timp, șeful PSRM condamnă faptul că membrii săi sunt supuși presiunii, șantajelor, coruperii cu bani. „Unele persoane nu au rezistat și au cedat în fața oligarhilor. Dar majoritatea se țin ferm pe poziție... Oligarhii ne pot lovi, dar nu ne vor doborî. Lupta continua”, mai afirmă politicianul. 
Menționăm, că reacția lui vine după ce deputata PSRM Lidia Lupu, a votat în consiliul raional Hâncești alături de consilierii din PD, PL, PCRM și PPEM - pentru alegerea unui democrat în funcția de președinte al raionului. De asemenea, și alți consilieri socialiști din teritorii au votat alături de reprezentanții partidelor pro-europene în consiliile raionale. Acest lucru a fost dur criticat și de căre aliatul lui Dodon, Renato Usatîi. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE