captură videoȘedință cu ușile închise la Consiliul recent ales al Uniunii Avocaților din Moldova. Deși unii membri ar fi fost de acord ca presa să asiste la discuții, printr-o majoritate de voturi s-a decis ca reporterului Politik.md să-i fie interzis accesul în sala în care urmau să fie puse în discuție mai multe subiecte de interes public, comunică Politik.md.
Printre subiectele care au preferat a fi discutate în secret se numără: prezentarea raportului contabilei Uniunii Avocaților, divizarea domeniilor de responsabilitate a membrilor Consiliului, prezentarea informației cu privire la procesele în care e implicată Uniunea Avocaților, perfectarea noilor modele de legitimație pentru avocați, dar și examinarea cazului avocatului Roman Zadoinov, care riscă să rămână fără licență de avocat după ce a demascat un caz de trafic de influență în avocatură. ”Vă rog să ieșiți. Noi vrem să ne sfătuim cum să facem, dacă să vă permitem sau nu să asistați”, a insistat unul dintre avocații prezenți la ședință.
Ulterior, prin majoritatea voturilor celor prezenți s-a decis că publicul nu are de ce să știe ce se discută la întrunire. Totodată, secretara a dat asigurări că deciziile luate vor fi făcute publice. În același mod i-a fost interzis accesul la ședință și activistului Oleg Brega. Pentru a-și manifesta nemulțumirea față de lipsa de transparență a Uniunii Avocaților, acesta a organizat un protest spontan, chiar în fața instituției. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE