Imaginea R. Moldova pe plan internaţional, problemele economice sau procesul de integrare a țării în Uniunea Europeană sunt unele dintre subiectele discutate de premierul Vlad Filat și Principesa Marina Sturdza în cadrul întrevederii de joi, 8 octombrie.
Principesa Marina Sturdza a spus că după alegerea lui Filat în funcţia de Prim-ministru al R. Moldova comunitatea internaţională a început să privească cu mai mult optimism spre R. Moldova.
„Este o perioadă grea pentru actualul Guvern, dar noi avem semnale că şi comunitatea internaţională este gata să susţină şi să ajute R. Moldova. În acest context am venit cu mai multe propuneri care vor duce la dezvoltarea ţării”, a specificat Marina Sturdza.
Printre propunerile anunţate se numără instituirea unui Consiliul economic de consultanţă pe lângă Guvernul R. Moldova, care va fi susţinut de parteneri externi, organizarea unui summit economic în Republica Moldova, dar şi lansarea unei campanii de informare a populaţiei, privind beneficiile integrării europene.
„Suntem gata să acordăm susţinere pentru organizarea şi desfăşurarea tuturor acestor activităţi, deoarece dorim ca R. Moldova să devină un stat înfloritor. Deşi nu trăiesc la Chişinău, sufleteşte tot timpul sunt aici”, a spus Principesa Marina Sturdza.
Prim-ministrul Vladimir Filat a apreciat propunerile lansate şi a spus că acţiunile de organizare a summit-ului economic vor demara în cel mai scurt timp, iar campania de informare a populaţiei privind integrarea europeană, la care Guvernul deja lucrează, va fi lansată la începutul anului 2010.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE