Parlamentul Republicii Moldova susține poporul Israelului și condamnă atacurilor teroriste. O Declarație care exprimă acest lucru a fost adoptată cu votul a 75 de deputați.

În declarație se constată că în data de 7 octombrie 2023, gruparea teroristă Hamas „a întreprins un atac mișelesc și barbar asupra populației civile din Israel și împotriva statului Israel”. În context, Republica Moldova se asociază cu statele lumii care și-au exprimat solidaritatea cu poporul Israelului și condamnă cu vehemență brutalitatea acțiunilor comise de gruparea teroristă Hamas împotriva populației civile, atacurile masive cu rachete și masacrarea populației civile. În document mai sunt condamnate practicile barbare de luare de ostatici, fiind solicitată eliberarea lor imediată și necondiționată.

Totodată, autorii declarației reconfirmă sprijinul pentru poporul Israelului, iar Parlamentul Republicii Moldova se solidarizează cu lumea civilizată în susținerea Israelului în lupta lui pentru apărarea propriilor cetățeni și a dreptului la existență.

Declarația a fost citită de deputatul Oazu Nantoi și semnată de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE