Începuturile carierei mele de jurnalist a fost cu primul radiou privat ”Contact”, actualul Kiss Fm. Activam în calitate de prezentator de știri la acest post de radio, iar după un an și jumătate mi-a venit ideea să realizez o emisiune Talk-show cu personalități din R. Moldova. Personalități din toate sferele de activitate pentru a-i descoperi altfel decât îi cunoștea publicul. Discutam despre familie, pasiunile lor, despre cum și unde își petrec vacanțele, sau care sunt bucatele preferate. Am întâlnit mari dificultăți la denumirea emisiunii, chiar ne-am gândit foarte mult împreună cu ex directorul Viorel Balan. Dar, până la urmă am adus, pentru prima dată în Moldova, denumirea de VIP, care era vehiculată în România. Ideea proiectului mi-a venit încă din 1999, dar prima emisiune a fost pe 23 martie în anul 2000 cu Ala Mândâcanu, ex deputat în Parlament. Emisiunea era difuzată o dată în săptămână, joi, de la 19 la 20, fiind difuzată în direct. Am multe amintiri plăcute, de exemplu, la fiecare personalitate pregăteam câte o surpriză, imprimam discuții cu prietenii, familia, interpreții îndrăgiți, actorii preferați și unele intervenții erau în direct. La acel moment aveam o responsabilitate foarte mare, pentru că, invitații prezenți la emisiune erau de cel mai înalt nivel. Cu toate acestea, trebuia să degajez atmosfera din studiou pentru că emisiuni de acest gen în R. Moldova nu existau.
2. Câte VIP-uri ați cunoscut în cei 10 ani de când îi aveți în preajmă?
Îmi este greu să răspund la această întrebare pentru că nu mai știu deja numărul concret al VIP-urilor pe care le-am cunoscut de-a lungul timpului. Practic, mă cunosc cu fiecare persoană importantă din toate domeniile indiferent politic, artistic, business, sport. Mai mult ca atât, mă cunosc și cu multe personalități publice din România. În emisiunile realizate în fiecare săptămână îmi rezervam câteva minute pentru a discuta, în direct, cu cineva de peste Prut. Aceasta a fost o altă idee de a mea să combin VIP-urile de pe ambele maluri ale Prutului în emisiune și astfel am reușit să mă cunosc și cu majoritatea persoanelor publice de acolo. Mă mândresc cu faptul că mă aflu mereu în preajma acestor persoane.
3. Care este diferența dintre premiile VIP și VIP Fashion, organizate în fiecare an în Chișinău?
La decernarea premiilor VIP, care se desfășoară la sfârșitul fiecărui an, în luna decembrie sunt prezente persoanele cu cele mai frumoase realizări și succese obținute pe parcursul întregului an. Aici sunt decernate personalități din toate domeniile de activitate. Premiile VIP Fashion sunt obținute de trei categorii: stil, eleganță și frumusețe. Aici premiile sunt oferite doar pentru imaginea persoanei. Cel din urmă se desfășoară la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie, în fiecare an este diferit.
4. Care a fost cel mai original cadou pe care l-ați primit Dvs.?
Nu pot spune, încă, că am primit cel mai original cadou, dar aștept să vină aceasta din partea persoanei dragi. Ceea ce îmi amintesc acum este un cadou pe care l-am primit de ziua mea de naștere de la prietena mea, Natalia Barbu. Mi-a adus un urs foarte mare, desigur, o jucărie de pluș, dar este un cadou mai mult sau mai puțin original. Îmi doresc să primesc un cadou original care să mă marcheze plăcut de care să-mi amintesc cu drag mereu, de fapt, aș dori mai mult să am parte de o surpriză.  
5. Cum v-ați descurcat atunci când invitatul a refuzat, în ultima clipă, să vină la interviu?
Mă descurc foarte ușor pentru că am mulți prieteni în rândurile VIP-urilor. De fapt, de cele mai dese ori mă salvează artiștii care sunt întotdeauna receptivi. Mi s-a întâmplat de două ori să fiu refuzată în ultimul moment, atunci când lucram la radio, în cei 10 ani de activitate. Totuși, emisiunile au avut loc pentru că am reușit să conving altă persoană să vină la emisiune. La radio, activitatea mea era în direct și eram obligată să nu-mi dezamăgesc ascultătorii, astfel nu puteam să-mi permit să nu difuzez vreo emisiune.  
6. Activați în domeniul jurnalismului de 11 ani, ce părere aveți despre presa de la noi?
Cred că mulți jurnaliști sunt profesioniști, care-și fac meseria cu demnitate, dar, din păcate, nu avem, presă liberă. În special, în ultimii doi ani, cenzura a devenit o problemă serioasă pentru presa de la noi. Este foarte greu să fii jurnalist într-o țară comunistă. Am avut două experiențe neplăcute în activitatea mea de ziarist. Momentul când am fost nevoită să plecăm de la Antena C și a doua experiență când am fost nevoită să plec de la EuTV din aceleași motive după schimbarea conducerii eram nevoită să dansez după placul și dorința cuiva, de fapt, cu ceea ce eu nu eram de acord.
7. Cum credeți dacă R. Moldova ar avea un președinte jurnalist ar fi bine sau nu?
Cred că da. Să nu uităm că presa este ce-a de-a patra putere în stat, păcat că nu se respectă și nu are influența pe care o merită. Dacă ar fi un președinte jurnalist ar fi imparțial, echidistant și toți cetățenii ar avea acces la informație. Cu siguranță, nu am trăi aceste momente de nesiguranță, de manipulare și de cenzură.
8. Care sunt planurile Dvs. de viitor, la ce surprize să se aștepte publicul?
În această vară voi reâncepe filmările la un proiect televizat, pe care din toamnă, telespectatorii îl pot viziona în fiecare duminică seara la un post de televiziune. Acum ne pregătim intens de gala premiilor VIP din iarnă, pentru că vom fi la cea de-a zecea ediție și trebuie să fie ceva cu totul special. De asemenea, lucrăm asupra noului număr al revistei Fashion VIP, care va apărea pe piață din toamnă.
9. Aflându-vă zilnic printre personalități, câți dintre ei fac parte din cercul Dvs. de prieteni?
Pot spune că am foarte mulți prieteni în rândurile personalităților. Îl am mereu aproape pe Dan Bălan, pot să apelez când am o greutate la familia Juravschi. Anastasia Lazariuc este cea care vine mereu în ajutor, de asemenea sunt bucuroasă avându-i prieteni pe Victor Miculeț, familia Stati, Nelly Sonic, familia Nagacevschi, familia Minciuc și mulți alții.
10. Care sunt tangețele Dvs. cu viața politică de la noi?
Bineânțeles că mă interesează ce se petrece în țara noastră, nu pot să rămân indiferentă de actuala situație politică. Încerc să urmăresc cum se manifestă liderii politici, programul și activitățile lor. Atât în emisiune, cât și la gala premiilor VIP sau pentru revistă sunt în contact direct cu politicienii și asta mă face să am tangențe cu politica și, propriu zis, cu politicienii.
11. V-ar interesa să vă implicați în politică, dacă eventual ați avea o asemenea propunere?
Chiar m-am gândit la această idee, după criza politică și după evenimentele din 7 aprilie. Cred că fiecare dintre noi la modul cel mai serios ar trebui să se implice direct sau indirect în viața politică pentru a schimba situația din țară. Deocamdată dacă aș vrea să ader la un partid politic, nu m-am gândit, dar să fiu un simpatizant al unui partid politic aș face-o cu mare plăcere. Îmi doresc acest lucru pentru a schimba situația din țară și  de a avea o viață independentă și liberă.
12. VIP este un brand sau o afacere?
Acum VIP este și un brand și o afacere. VIP este un brand, dar este un cuvânt internațional și are dreptul să-l folosească oricine. Chiar dacă am fost prima cea care am dat viață acestui brand nu sunt împotrivă atunci când îl folosesc și alții. 
13. Care este rețeta de succes pentru a dezvolta o afacere?
Ceea ce fac acum este ceva nou pentru mine și pun accentul în mod special pe fashion, adică tot ce ține de modă. Odată cu apariția noilor branduri pe piața R. Moldova, cu siguranță și revista Fashion VIP va fi o afacere de succes, doar că trebuie să trecem peste criza financiară. Nu cred că există o rețetă de succes pentru a dezvolta o afacere, dar cu siguranță este nevoie de multă muncă, perseverență și ambiție.
14. Fiind o femeie de succes, Valentina Luchian, am întrebat câțiva bărbați de succes cum o caracterizează pe ea.
Interpretul Ion Suruceanu a menționat că Valentina este o femeie puternică, "sincer mă bucur pentru ea că i-a mers bine în viață, este o persoană independentă. Cu adevărat, ea a putut singură să se afirme în viață, cred că femeia mai întâi trebuie să fie femeie așa cum este Valentina și după aceia poate fi numită de succes. Deja, Dumnezeu a înzestrat-o cu multe calități pozitive, a rămas doar să mai facă și o nuntă, iar dacă se va hotâri și vom juca într-o zi nunta ei, eu voi cânta gratis, doar să fie cât mai curând".       
Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Olimpic spune că "ne bucurăm foarte mult având-o alături ca prietenă pe Valentina. Ea este una dintre prietenele noastre foarte bune, este o femeie de succes și aș vrea să molipsească și bărbații cu îndrăzneala și caracterul ei puternic".
Interpretul și unul dintre bunii prieteni ai Valentinei, Dan Bălan a spus că "este o persoană puternică, care va domina în familie, ea știe ce vrea de la viață. Am păreri foarte bune despre Valentina pentru că a demonstrat pe parcursul anilor că nu este o întâmplare ceea ce face și care devine tot mai popular în Moldova. Cu siguranță, totul a obținut prin muncă și întotdeauna a înfruntat orice greutate cu brio. Cu ceea ce se ocupă la moment duce la succes, este mereu în creștere, progresează și mă bucur pentru ea. Sunt convins că cel care-i va fi perechea va fi un bărbat norocos".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE