Tragedie în Oceanul Indian. Cel puţin 31 de oameni au murit în naufragiul unui feribot care se îndrepta spre arhipelagul Zanzibar. Aproape 150 de pasageri au fost salvaţi, dar numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, deoarece căutările au fost suspendate în timpul nopţii, potreivit Antena3.ro.
Feribotul Kalama părăsise un port din Tanzania şi urma să ajungă în Zanzibar, o populară destinaţie turistică. La bord se aflau aproape 300 de pasageri, între care numeroşi copii, şi un echipaj de şase marinari.
Feribotul era construit în 1989 în Statele Unite, unde, potrivit legii locale, ar fi trebuit să fie scos din serviciu în 2006. Proprietarii l-au vândut, însă, unei companii africane care l-a menţinut în activitate.
Cu aproape 20 de kilometri înainte de destinaţie, feribotul a lansat un semnal SOS. Autorităţile au trimis imediat în zonă mai multe nave care, în ciuda valurilor puternice, au reuşit să salveze numeroşi supravieţuitori.
Numărul exact al celor dispăruţi este greu de stabilit, deoarece vasele de acest gen transportă, de obicei, mulţi pasageri neînregistraţi. Printre victime, este posibil să se afle şi doi turişti străini.
Anul trecut, un naufragiu asemănător, s-a soldat cu peste 200 de morţi, fiind considerat cel mai grav dezastru maritim din istoria Tanzaniei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE