Duminică, 22 noiembrie, în România au avut loc alegeri prezidenţiale, iar pentru aceasta în Republica Moldova au fost deschise 13 secţii de votare, dintre care patru la Chişinău.
Potrivit funcţionarilor de la Ambasadă, alegerile în R. Moldova s-au desfăşurat fără incidente sau încălcări. În R. Moldova la alegeri au participat aproape 9.000 de alegători, cei mai mulţi, circa jumătate la Chişinău.
Rezultatele alegerilor în R. Moldova nu au fost făcute publice, totuşi se pare că Traian Băsescu a fost susţinut de aproximativ 80% din alegătorii de aici. Cam acelaşi număr au răspuns „Da” la referendumul care a avut loc.
Potrivit rezultatelor parţiale, în urma numărării a aproape 50% din voturi, Traian Băsescu a obţinut 32,84% , Mircea Geoană - 29,17% , iar Crin Antonescu - 20,78%. Aproximativ aceleaşi rezultate le-au dat şi sondajele exit poll.
Aceasta înseamnă că în turul doi se va duce lupta dintre Băsescu şi Geoană, iar totul depinde de ceilalţi candidaţi, în special Antonescu, pe cine vor susţine ei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE