În urma negocierilor dintre cele trei partide pro-europene, au fot partajate și funcțiile importante în stat, anunță Politik.md. Astfel, potrivit partajului, funcția de premier a revenit Partidului Liberal-Democrat, iar funcția de președinte al Parlamentului  a fost acordată Partidului Democrat.
Anunțul a fost făcut public de către liderii celor trei formațiuni, după negocierile de ieri seară, când a și fost parafat proiectul Acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană III.  Deși cea de-a treia funcție, cea de președinte al țării i-ar fi revenit PL-ului, s-a stabilit că prima persoană în stat urmază să fie aleasă într-o manieră consensuală.
În acest sens, totuși s-a decis că urmează să fie efectuat un Referendum, pentru a modifica Constituția astfel încât președintele să fie ales cu mai puține voturi decât în prezent.
Cu privire la numirea miniștrilor, liderul democraților, Marian Lupu, a spus că acesta va fi coordonat colegial și că la partajarea acestor funcții se va lua în calcul sistemul european.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE