Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), dar și grupul de lucru al Comisiei Constituționale urmează să se întâlnească separat în după-amiaza zilei de marți, 9 martie pentru a discuta despre reforma constituţională şi pentru a ajunge la un numitor comun în acest sens.
Mihai Ghimpu, preşedintelui interimar al Republicii Moldova a menționat că astăzi urmează să fie luată o decizie finală a liderilor AIE, privind modificarea Constituţiei Republicii Moldova.
Modificarea Constituţiei constă în amendarea articolului 78, cu referire la alegerea preşedintelui R.Moldova. Însă, Comisia de la Veneția a recomandat liderilor AIE să facă această modificare în cadrul Parlamentului, dar nu prin referendum.  
„Discuţiile continuă între formaţiunile politice. Este o problemă mult prea delicată ce trebuie tratată cu mult calm şi delicateţe. Din acest motiv, preferăm să nu ne amestecăm şi să lăsăm forţele politice să mediteze la soluţiile propuse de membrii Comisiei”, a declarat președintele comisiei, Gianni Buquicchio, la 26 februarie.
Amintim că, alegerea șefului statului a eşuat de două ori, motiv pentru care liderii AIE au propus modificarea Constituției pentru a evita noi alegeri anticipate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE