Participarea la Comemorarea Solemnă din 11 martie – Ziua Restaurării Independenţei Lituaniei şi a Reuniunii de convocare a Forului Parlamentar al Comunităţii Democraţiilor de la Vilnius, întâlnirea cu diaspora moldovenilor din Lituania precum și participarea la şedinţa solemnă a Seimas-ului, la ceremonia de arborare a drapelelor naţionale ale Ţărilor Baltice şi la parada Armatei lituaniene este agenda de lucru a preşedintelui interimar Mihai Ghimpu din perioada 11-12 martie.
În cadrul vizitei în Lituania Preşedintele Mihai Ghimpu va fi însoţit de deputatul Ion Hadârcă, preşedinte al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal.
Mihai Ghimpu va rosti un cuvânt de salut pentru foştii membri ai Seimas-ului Lituaniei, care au semnat Actul de Restaurare a Independenţei la 11 martie 1990, Republica Moldova fiind primul stat care a recunoscut independenţa Lituaniei.
Reuniunea este patronată de dna Irena Degutiene, Preşedintele Seimas-ului Republicii Lituania, şi sunt aşteptate să participe delegaţii oficiale din peste 20 de ţări.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE