După mai mulți ani, ministerul Apărării cedează gestiunea complexului memorial „Eternitate” primăriei Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, care susține că a avut ieri o discuție în acest sens cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

„Complexul Memorial „Eternitate” va trece în gestiunea municipalității, despre acest fapt am discutat ieri cu ministrul Apărării. Am acceptat ca acest parc simbolic pentru cetățeni să fie la balanța Primăriei Chișinău. Am propus includerea subiectului pe agenda CMC și urmează astăzi să fie votată transmiterea obiectivului la balanța Primăriei, anterior, acesta fiind în gestiunea Ministerului Apărării”, a scris Ion Ceban.

Un proiect în acest sens a fost deja inclus pe ordinea de zi a Consiliului Municipal cu voturile majorității consilierilor.

Memorialul „Eternitate” a mai fost în gestiunea primăriei, dar, după renovare, în 2007, a revenit deja ministerului Apărării. Memorialul a fost inaugurat pe 9 mai 1975, fiind înălțat în memoria soldaților sovietici.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE