Președintele Maia Sandu l-a vizitat, astăzi, pe Maestrul Eugen Doga și l-a felicitat cu cea de-a 87-a aniversare. Șeful statului i-a mulțumit pentru creațiile sale prin care „inimile multor milioane de oameni s-au simțit mai ușoare, mai bune și mai libere să iubească”. Compozitorul a interpretat, în semn de mulțumire, o piesă la pian.

„Primăvara în Moldova își potrivește primii pași în ritmul tandru al celor mai frumoase valsuri scrise vreodată. Simbolic și total neîntâmplător, în această zi s-a născut cel care ne-a arătat frumusețea lumii prin muzica sa, cel care a arătat, prin muzica sa, frumusețea plaiului nostru întregii lumi”, a menționat șeful statului în mesajul de felicitare adresat lui Eugen Doga.

Președintele Maia Sandu a evidențiat talentul neegalat al Maestrului Doga, care pe parcursul anilor a fost șlefuit prin foarte multă muncă.

„La 14 ani venea la Chișinău - desculț, nemâncat și cu banii de drum împrumutați - băiețandrul care avea să devină, peste ani, Marele Eugen Doga. „Mi s-a dat totul ușor, puteam să mă apuc de orice și cred aș fi avut succes”, obișnuiește uneori să spună, dar știm deja că în spatele acestui „ușor” erau niște degete însângerate de la 10-12 ore de exercițiu pe zi. Anume acele degete însângerate de exercițiu au făcut ca muzica lui să curgă ușoară, de parcă s-ar fi scris singură”, a mai spus Președintele. 

Șeful statului spune că Eugen Doga este cunoscut, îndrăgit și ovaționat mult peste hotarele Republicii Moldova și a traversat o traiectorie existențială de legendă.

„Astăzi Eugen Doga își sărbătorește cea de-a 87-a aniversare. L-am găsit cu același zâmbet cuceritor pe care îl cunoaștem dintotdeauna, cu ironiile subtile și cu pofta de viață sclipind în ochi. Ne bucurăm, dragă maestre, să vă avem alături și vă mulțumim că, prin muzica dumneavoastră, inimile multor milioane de oameni s-au simțit mai ușoare, mai bune, mai libere să iubească. Vă dorim din tot sufletul ani buni, sănătate multă și bucuria tuturor împlinirilor!”, a conccluzionat Președintele Maia Sandu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE