Instituţiile medicale suplimentează numărul paturilor în spitale, destinate bolnavilor de gripă pandemică. În acest sens, şefa Direcţiei Sănătăţii din cadrul primăriei, Luminiţa Suveică, a declarat luni, 9 noiembrie, că în spitale vor fi internaţi doar bolnavii gravi, iar cei cu infecţii virale uşoare vor fi trataţi la domiciliu. În acest scop, medicii de familie se vor deplasa la domiciliu şi vor asigura pacienţii cu medicamente gratuit, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi medical.
“Avem 100 de paturi suplimentare la Spitalul municipal nr 4, 30 paturi la Sptalul “Sfinţii Arhanghel şi Mihail”, 40 de paturi la Spitalul de boli contagioase pentru copii, 50 de locuri la Spitalul feroviar şi alte 100 la Spitalul Narcologic”, a precizat Suveică. În acelaşi timp, a mai precizat responsabila, Spitalul Toma Ciorbă din capitală nu mai dispune de locuri libere, iar în caz de necesitate vor fi suplmentate cu paturi, saloanele din Spitalul pentru copii “Valentin Ignatenco”.
Şeful Medicinei Preventive, Iurie Pânzaru a precizat că de astăzi grădiniţele activează în regime de carantină, iar copiilor li se va măsura temperatura în fiecare dimineaţă. “Recomandăm părinţilor să nu lase copiii la poarta grădiniţei, dar să-i predea educatoarelor”, a mai spus Pânzaru.
Amintim că până în prezent au fost confirmate 316 cazuri de gripă pandemică şi trei decese.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE