Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, candidatul pentru funcția de președinte al R. Moldova a declarat, miercuri, 2 decembrie, că încă nu s-a întâlnit cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, dar intenționează să facă acest lucru pe parcursul acestei săptămâni.
”Intenționez să avem o asemenea întrevedere, o să-i fac o invitație la dialog”, a menționat Lupu. ”Știu bine că pe parcursul a câteva zile de la începutul acestei săptămâni s-au produs schimbări în cadrul PCRM referitor la alegerea președintelui, mai știu că se duc discuții pe această temă”, a adăugat liderul PD.
Despre alegerea președintelui țării, Lupu crede că trebuie să fie ales de către întreg poporul. „Nu poate clasa politică să decidă asupra viitorului preşedinte, în acest sens acesta trebuie să fie ales de către popor”, spune liderul PD.
Marian Lupu a mai spus că încă nu a depus candidatura sa la funcţia de preşedinte, menționând totuși, ”astăzi am pornit această procedură practic sunt colectate semnăturile necesare trebuie doar să mai adun și celelalte documente și am să le depun azi seara sau mâine în prima jumătate a zilei la Comisia specială de desfășurarea a alegerii președintelui”.
Dacă vor fi sau nu colectate semnături și din partea deputaților comuniști, Lupu a răspuns ”vom trăi și vom vedea. Doar asta pot să vă spun la aceasta oră”.
Lupu a mai spus că încă nu a primit nici o reacție din partea comuniștilor la cele 12 propuneri pe care le-a propus săptămâna trecută.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE