"Prin adoptarea programului său multianual pentru perioada 2008-2013, Italia îşi demonstrează hotărârea de a contribui la implementarea unui sistem echilibrat de gestionare a expulzărilor", a declarat comisarul pentru Justiţie, Jacques Barrot. Finanţările comunitare acordate Italiei vor facilita mai ales expulzarea voluntară a imigranţilor ilegali şi organizarea de curse charter în cooperare cu alte state membre.

CE are la dispoziţie patru instrumente financiare pentru politica de gestionare a fluxului migratoriu: Fondul pentru expulzare, Fondul pentru refugiaţi, Fondul de integrare şi Fondul pentru frontierele externe.

Alte două state vor beneficia de susţinerea Fondului pentru expulzare, în valoare de 676 de milioane de euro: Finlanda (şase milioane de euro) şi Estonia (trei milioane de euro).

Bruxelles-ul a aprobat mai multe finanţări din Fondul de integrare, în valoare totală de 825 de milioane de euro pentru Marea Britanie, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Malta, Olanda, Polonia şi Suedia.

Din Fondul pentru frontierele externe vor primi bani Lituania, Finlanda şi Cehia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE