Israelul examinează posibilitatea anulării vizelor pentru cetățenii moldoveni, a declarat, joi, 26 februarie, Avraham Sharon Ambasadorul israelian în R.Moldova, în cadrul unei conferințe de presă. ”După ce acum două luni au fost eliminate vizele pentru ruși, Israelul va face acelaș lucru pentru georgieni, ucraineni și moldoveni, a spus diplomatul”.

Potrivit Ambasadorului cu o lună în urmă Ministerul de Externe din Israel s-a adresat Ministerului de Interne a R. Moldova să urgenteze procesul vizelor pentru moldoveni. ”Avraham Sharon, ambasadorul Israelui în R.Moldova.

”Primele trei state care pretind la abolirea regimului de vize sunt Giorgia, Ucraina și Republica Moldova”, a adăugat diplomatul. Totodată, a mai spus că, din lipsă de bani, Israelul nu va deschide o ambasadă la Chișinău nici în acest an. ”Cu un an în urmă s-a luat decizia de a deschide ambasada Israelului în Chișinău, dar din cauza problemelor financiare deschiderea a fost amânată pentru un termen nedefinit.”

Ambasadorul acreditat în R. Moldova își are sediul în Israel și vizitează țara noastră de câteva ori pe an. Potrivit lui, țara sa a inițiat în urmă cu 2 ani consultări privind anularea vizelor pentru fostele state sovietice.

Actual Israelul are la Chișinău doar un centru culural, unde moldovenii pot depune actele pentru vize.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE