Fostul bașcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a anunțat astăzi că revine în politica moldovenească și fondează Asociația Obștească „Platforma Moldova”, pentru a uni opoziția și a constitui o nouă clasă politică.

Într-un briefing de presă în care a prezentat platforma, Irina Vlah a criticat autoritățile, afirmând că democrația degradează, iar drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt încălcate. Potrivit acesteia, Asociația Obștească „Platforma Moldova” își propune să unească forțele de opoziție, pentru a constitui o nouă clasă politică.

„O platformă care trebuie să ne unească după ce actuala guvernare ne-a dispersat, ne-a partajat în oameni buni și oameni răi. Avem nevoie de o clasă politică educată în spiritul respectului față de cetățeni, responsabilă de politicile de guvernare. A venit timpul să facem un front comun. Mă adresez către toți care au de spus un cuvânt, către toți care sunt ignorați, către partidele de opoziție”, a declarat Irina Vlah.

Reacția partidului de guvernământ a venit imediat, iar vicepreședintele PAS, Radu Marian, a comentat pe o rețea de socializare că Irina Vlah ar reprezenta interesele Kremlinului.

„Azi la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin. Kremlinul vrea peste noapte să-și transforme agenții în așa-numiți politicieni proeuropeni, însă noi ținem minte cum Irina Vlah, iubitoarea de sacouri de 2000 euro, lupta deschis împotriva interesului Moldovei. Irina Vlah a reprezentat interesele Kremlinului în toată cariera sa politică; Irina Vlah a avut vizite regulate și întrevederi cu Putin și alți oficiali de la Kremlin. Irina Vlah a primit instrucțiuni de discursuri de la Kremlin. Irina Vlah ține partea Kremlinului care ucide copii, femei, bătrâni și aruncă bombe peste spitale și școli, prin faptul că nu condamnă războiul Rusiei în Ucraina. Ipocrizia Irinei Vlah nu are margini – ea folosește bani europeni și americani pentru proiectele din UTAG, dar îl invită pe Putin în regiune și laudă Rusia”, a comentat Marian.

Irina Vlah a deținut funcția de bașcan în perioada 2015-2023. A intrat în politică în calitate de deputat din partea Partidului Comuniștilor, apoi a obținut primul mandat de bașcan al autonomiei fiind promovată de PSRM după care s-a distanțat și de această formațiune.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE