Guvernul de la chișinău mai face o tentativa pentru a debloca livrarea motorinei oferite de România pentru fermierii moldoveni. Guvernul alocă din Fondul de rezervă un milion de lei Agenției Rezerve Materiale pentru cheltuielile de recepționare a motorinei, inclusiv serviciile de broker vamal, de evaluare a cantității și a calității, de depozitare, păstrare, descărcare, încărcare și eliberare a motorinei. Banii vor fi cheltuiți și pentru serviciile de transbordare a vagoanelor-cisterne cu motorină în punctul feroviar de trecere a frontierei de stat și de lucrări de manevrare a acestora pe calea ferată a Republicii Moldova până la punctul de destinație, precum și pentru lucrările de descărcare a motorinei din vagoanele-cisterne și pomparea ei în rezervorul de primire.

„Ne propunem ca în cel mai scurt timp această motorină să ajungă pe teritoriul R. Moldova și să fie distribuită beneficiarilor”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, în cadrul ședinței de Guvern.

Anterior, fermierii moldoveni au reclamat o înțelege de cartel între companiile petroliere din R. Moldova, care refuză să participe la licitațiile organizate de Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne cu privire la oferirea serviciilor de recepționare, depozitare și păstrare a ajutorului umanitar sub formă de motorină pentru agricultorii afectați de seceta din anul 2022.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE