Aşa cum Zinaida Greceanîi nu s-a prezentat la şedinţa Parlamentului, deputaţii au ieşit cu declaraţii privind situaţia economică a ţării, considerând totodată, absenţa ex-premierului drept o sfidare.
“Greceanîi trebuie să vină în Parlament să-şi dea demisia şi nu mai avem ce discuta”, consideră Ion Hadârcă, în timp ce deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă susţine că “la noi se invocă de multe ori că în R. Moldova este criză din cauza crizei internaţionale. De mai mulţi ani avem datorii de milioane de lei. Printr-o politică financiară eronată, am intrat în criză în 2009”.
Datele statistice, a declarat Valentina Buliga, deputat PD, “demonstrează că veniturile în acest an au fost de circa 10 mln lei, ceea ce reprezintă o scădere de 11% faţă de anul trecut”.
În acest context, deputatul PD, Marian Lupu, consideră necesară reducerea salariilor bugetare cu 20-25%. “Avem un deficit bugetar în creştere. Angajaţi sunt trimişi în concedii forţate. Sectorul public se va confrunta cu deficienţe la achitarea salariilor din sectorul bugetar. Constatăm neachitări de salarii şi în sectorul privat”.
Amintim că în cadrul şedinţei de astăzi deputaţii au chemat la audieri pe Zinaida Greceanîi şi Valentin Todercan, directorul companiei Tele-Radio Moldova pentru a raporta despre situaţia economică a ţării, respectiv despre transmisiunea şedinţelor de Parlament în direct la Moldova 1. Precizăm că cei doi nu s-au prezentat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE