Dacă ar demisiona din funcția de președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, ar fi o decizie judicioasă și una posibilă, în caz contrar ar rămâne fără calitatea de deputat și fără mandatul de președinte în exercițiu, a menționat Vlad Filat, liderul PLDM, miercuri, 2 septembrie.
”Până pe data de 14 septembrie Voronin trebuie să decidă în ce calitate urmează să activeze. În cazul în care va merge pe formula să rămână în exercitarea atribuțiilor de președinte al R. Moldova urmează să facă față unei sesizări la Curtea Constituțională vizaviz de vacanța funcției care a luat sfârșit încă din primăvară”, a menționat Filat pentru presă după ședința Parlamentului.
Tot în cadrul aceleiași ședințe, Dumitru Diacov a propus ca următoarea ședință a Parlamentului să fie pe data de 4 septembrie, atunci când PCRM urmează să-și formeze fracțiunea parlamentară.
În replică, Filat a spus: ”Consider că ședința parlamentară urmează să fie convocată atunci când vom avea o agendă clară și vom avea ce discuta până nu vom avea acestea nu avem pentru ce convoca ședință”. Astfel propunerea președintelui de onoare PDM, Diacov a fost respinsă.
Amintim că astăzi a apărut un zvon precum că Vladimir Voronin ar fi demisionat din funcția de președinte al țării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE