O bătrână din satul Cepeleuţi, raionul Edineţ, în vârstă de 79 de ani, a fost deposedată de 25.000 lei, bani agonisiţi pentru cheltuielile „de moarte”.
Incidentul s-a întâmplat la sfârșitul lunii octombrie în timp ce bătrâna nu se afla acasă, se arată într-un comunicat al MAI.
În urma acţiunilor operative de investigaţie, polițiștii au reuşit să identifice şi să reţină doi suspecţi: o tânără de 23 de ani şi un tânăr de 19 ani, originari din raionul Edineţ. Audiaţi de poliţie tinerii au povestit despre cele întâmplate.
Tânăra a mărturisit oamenilor legii că, de fapt, nu este băştinaşă cu complicele şi victima. În satul Cepeleuţi locuieşte bunica sa, pe care suspecta o vizita adesea. Suspecta a declarat, că ştia despre banii bătrânei încă de această vară, când fusese în ospeţie la ea. Femeia i-a propus tinerei să o îngrijească în schimbul unei moşteniri.
Fără niciun dubiu, bătrâna i-a arătat fetei unde se află banii agonisiţi. După ce tânăra s-a convins, că bătrâna dispune de bani şi a văzut unde îi păstrează, ea a împărţit „secretul” cu un vecin, cu care se afla în relaţii de prietenie, propunându-i tânărului să sustragă banii împreună. Suspecţii şi-au realizat planul meschin când bătrâna nu era acasă.
În prezent, tinerii sunt cercetaţi în cadrul unei cauze penale, iniţiate în baza art.186 al.2 lit. „b”, „c” şi „d” Cod Penal al RM. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de „Furt”, suspecţii riscă o pedeapsă cu amendă de la 6.000 la 40.000 de lei sau închisoare pe un termen de la 2 la 7 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE