Festivalul-concurs internaţional de muzică uşoară „Două Inimi Gemene” care se va desfășura între 13 și 15 noiembrie este pe ultima sută de metri. ”Acest festival - concurs este puntea care ne va duce în Europa”, a spus Eugenia Marin, președintele festivalului, luni, 9 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă.
Mihai Munteanu, președintele juriului pentru preselecția concurenților spune despre acest festival – concurs că așteaptă cu nerăbdare toamna pentru a vedea noi talente ”este ceva foarte frumos, să vezi cum sunt interpretate cântecele Doinei și ale lui Ion Aldea – Teodorovici. Ele sunt ca o icoană pentru noi și trebuiesc ocrotite”.
Regizorul festivalului - concurs „Două Inimi Gemene”, Vasile Stratulat a menționat că au pregătit și anul acesta diferite surprize spectatorilor. ”Anul acesta am inclus un element nou și anume am pregătit mai multe duete, atât la secțiunea copii, cât și la secțiunea maturi. Concurenți din diferite țări vor interpreta un duet, va fi ceva foarte spectaculos”, spune Stratulat.
Fiecare participant la concurs va obține câte o diplomă de participare și cadouri speciale, iar câștigătorul va obține premiul mare de 1.000 de euro oferită de Ministerul Culturii. Ion Cebanu, consultant principal la Ministerul Culturii a menționat că ”pentru anul 2010, festivalul – concurs „Două Inimi Gemene” este inclus în planul de priorități, deci, respectiv și finanțarea va fi mai serioasă”.
Menționăm că festivalul va întruni 42 de concurenţi, 19 participanţi la secţiunea „copii” şi 23 participanţi la secţiunea „maturi”. Pentru prima dată anul acesta participă concurenți din Italia, Germania și Uzbechistan.
Concursul se va desfășura trei zile, prima zi – 13 noiembrie, este dedicată copiilor, a doua zi pentru maturi și în data de 15 noiembrie, ora 17.00 va avea loc Gala Laureaţilor, la Palatul Naţional. Biletele costă între 50 şi 100 lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE