O ambulanță veche, cu pat improvizat, găuri în caroserie și miros de gaze a sosit în nordul țării să acorde ajutor unui tânăr care și-a pierdut cunoștința.

Ambulanța a fost fotografiată de o doamnă care și-a manifestat indignarea față de starea deplorabilă a mașinii.

„Azi am chemat ambulanța pentru un tânăr care și-a pierdut cunoștința. Eram alături și până a venit ambulanța i-am acordat primul ajutor. Ambulanța a venit în 11 minute, dar... am simțit un sentiment de indignare și supărare nemărginită când am văzut în ce stare tehnică era mașina.

Pe medic îl cunosc demult, e de un profesionalism înalt, dar condițiile în care lucrează și salvează vieți e sub orice critică.

Desigur că mașina nu e dotată corespunzător cerințelor, în caroseria mașinii sunt găuri și din această cauză era și praf, căldură și un miros insuportabil de gaze. E clar că în mașină patrunde și apa în caz de ploaie.

Băiatului i s-a făcut și mai rău când l-au urcat în mașină” a menționat doamna pe rețeaua sa de socializare.

Dezamăgit de starea dezastruoasă a ambulanței care deservește regiunea, internauta a ținut să facă un apel către autorități:

„Ministerul Sănătății al Republicii Moldova , alo!!! Voi ce faceți??? Aveți grijă doar să vă faceți cu mașini personale și de ceilalți nu vă pasă? Eu vă invit să mergeți cu această mașină, în poziția culcat pe acest pat improvizat măcar 5 km și apoi să vă întreb cum vă simțiți.

Eu pe an achit 11.000 de lei pentru asigurare medicală. Pentru ce achit eu? Pentru ce achită alții??? Oare chiar noi, cetățenii acestei țări, nu merităm condiții umane???

Respect și plecăciuni pentru echipajul ambulanței și le mulțumesc că de data aceasta au ajuns la timp, dar data viitoare???”, a scris internauta.

Menționăm că nu este pentru prima dată când oamenii sesizează cazuri în care pacienții sunt transportați în asemenea ambulanțe.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE