Situație mai puțin obișnuită la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Coordonatorul inițiativei SOS-minor, Eugen Bălțat, a ținut un discurs de la tribuna CMC, având în mână o armă. Ce-i drept, aceasta nu era un adevărată, ci o brichetă pe care el ar fi luat-o de la un minor.

Eugen Bălțat a vrut ca în acest mod să atragă atenția consilierilor asupra unei grave probleme - faptul că în Chișinău, minorii sunt atrași în rețele de trafic de droguri și alte ilegalități

„Orașul Chișinău are nevoie de un centru filtru care ar lucra cu copiii cu un comportament deviant, aflați în conflict cu legea și care sunt consumatori de droguri. Eu nu vreau să vă ameninț, dar vreau să vă arăt o chestie care nu are pericol acum în sala dată. Aceasta este o armă în formă de brichetă, această armă era la un minor”, a menționat Eugen Bălțat. 

Consilierii municipali s-a arătat nemulțumiți de gestul lui Bălțat și au insistat ca acesta să părăsească ședința.

„Data trecută mi-au blocat discursul pentru că au mers să mănânce, asta nu este normal. Eu repet am nevoie de trei minute. În ceea ce ține de consumul de substanțe psihotrope și degradarea tineretului în or. Chișinău. Acum pe timp de vară vreau să vă informeaz că sunt multe încălcări și pe noi ne interesează ca pe părinți ce face CMC în colaborare cu direcțiile municipale, pentru a preveni abuzul, violența, suicidurile în rândul tineretului”, a declarat tânărul 

Eugen Bălțat a declarat că Consiliul Municipal nu intervine și nu întreprinde nimic pentru a stopa consumul de droguri în rândul tinerilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE