Guvernul intenționează să rezilieze contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, dar și să tragă la răspundere compania care acum îl gestionează, anunță Politik.md. Acest lucru a fost afirmat de către premierul Valeriu Streleț, care a discutat acest subiect în cadrul ședinței operative a Cabinetului de Miniștri.
Potrivit lui Streleț, în urma anchetei și a rapoartelor prezentate de către CNA, s-a demonstrat că firma care a luat în concesiune Aeroportul nu-și onora obligațiunile. Compania percepea taxe de la pasageri pentru renovarea Aeroportului, dar nu toți banii ajugeau la destinație. Asta deși întreprinderea rusească s-a obligat din banii proprii să renoveze Aeroportul din Chișinău.
„Din concluziile prezentate de CNA, s-a menționat că resursele investite de compania care a luat în concesiun nu sunt resurse proprii, ci sunt provenite din taxa de dezvoltare a Aeroportului. S-a demonstrat că nu toate aceste taxe erau investite în dezvoltarea Aeroportului, ci se duceau de exemplu pentru finanțare echipei Milsami. Deci surse externe de investiții nu se prea atestă”, a declarat Valeriu Streleț.  
În acest sens, premierul a dispus ca să fie creat chiar astăzi un grup de lucru, care să verifice legalitatea de concesionare a Aeroportului, modul în care au fost onorate obligațiunile și modalitatea de reziliere a contractului. De asemenea, urmează să fie evaluate dacă au fost comise și alte ilegalități sau încălcări de către compania rusească. Streleț a promis că toate concluziile din rapoarte vor fi făcute publice. 
Menționăm, că echipa de fotbal „Milsami” din Orhei este sponsorizată de către omul de afaceri Ilan Shor. Tot el, ulterior a devenit și primar al acestui oraș. Potrivit directorului CNA, Viorel Chetraru, la reabilitarea Aeroportului Internațional Chișinău ar fi ajuns și o parte din banii furați de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, fonduri care ar fi ajuns către compania SRL „Avia Invest”. Această companie este condusă de același om de afaceri Ilan Shor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE