Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că, urmare a unei sesizări parvenite de către un consumator a efectuat controlul inopinat la un importator de produse de patiserie.

În rezultatul controlului s-a constatat faptul expunerii spre comercializare și comercializarea a 15 loturi de torturi, biscuiți, covrigei și pesmeți cu termenul de valabilitate expirat, dintre care 10 loturi de torturi fiind suspecte de modificarea datei de fabricare.

Agenția a supus verificărilor mai multe unități de comerț ce aparțin operatorului din domeniul alimentar, amplasate în raioanele republicii.

În urma controalelor efectuate de către inspectorii din teritoriu, la fel au fost constatate neconformități, și anume: comercializarea produselor de patiserie în lipsa certificatelor de calitate; lipsa asigurării trasabilității acestora. Toate produsele neconforme depistate în urma controalelor au fost retrase din circuitul alimentar și s-au emis prescripții operatorului alimentar de nimicire sau utilizare condiționată a acestor produse.

Pe numele operatorului din domeniul alimentar au fost întocmite procese verbale de contravenție pe fapta constatată. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor avertizează operatorii din domeniul alimentar că poartă responsabilitate pentru respectarea prevederilor cadrului legal în domeniul siguranței alimentelor, căci neglijarea acestora pot afecta sănătatea consumatorului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE