Comitetul Central al Partidului Comuniştilor a decis luni, 9 noiembrie, că nu va participa la alegerea preşedintelui, preconizată pentru marţi, 10 noiembrie.
Plenara PCRM a avut loc luni, în ajunul alegerii şefului statului. Deputatul comunist Grigore Petrenco a declarat presei după şedinţă că membrii CC au decis să oblige fracţiunea PCRM să nu voteze şeful statului şi că această decizie a fost susţinută unanim
Vladimir Ţurcan, despre care presa vehicula că ar putea să susţină candidatura lui Marian Lupu a lăsat să se înţeleagă că nu va participa nici el mâine la alegeri menţionând că procedura de organizare a alegerilor ar avea unele carenţe juridice.
Comunişti au refuzat să facă şi alte comentarii pe marginea celor discutate, spunând că alte informaţii vor fi disponibile mâine.
Marian Lupu, liderul partidului Democrat este singurul candidat la funcţia de preşedinte, susţinut de Alianţa pentru Integrare Europeană. AIE dispune însă doar de 53 de mandate, din cele 61 necesare pentru alegerea preşedintelui. În caz că preşedintele nu este ales din primul tur, sunt organizate alte alegeri, în decurs de 30 de zile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE