Europarlamentarul român, Elena Băsescu, a cerut, miercuri, 16 septembrie, în discursul său din Parlamentul European, ca cetăţenii Republicii Moldova să se bucure de aceleaşi facilităţi privind libera circulaţie în spaţiul Uniunii Europene ca şi cei din ţările din Balcanii Occidentali (fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia).
“Susţin decizia Comisiei Europene prin care se concretizează angajamentul manifestat de ani de zile privind eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Însă, consider că, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi privind libera circulaţie în Uniunea Europeana cât mai curând”, a declarat Elena Băsescu, fiica preşedintelui roman Traian Băsescu. 
Aceasta a mai subliniat că eliminarea vizelor este un pas important pe drumul integrării europene a acestor popoare şi dezvoltă oportunităţile de afaceri transfrontaliere.
Vorbind despre necesitatea asigurării securităţii frontierelor şi combaterea infracţionalităţii internaţionale, Elena Băsescu a ţinut să le reamintească europarlamentarilor că “România nu a recunoscut independenţa Kosovo”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE