Deputaţii comunişti au lăsat să se înţeleagă la şedinţa Parlamentului de joi, 29 octombrie, că îşi vor da votul pentru preşedintele ţării numai dacă va fi demis Guvernul Filat şi Mihai Ghimpu din funcţia de speaker.
“Nu cred că doar aceste condiţii sunt necesare pentru alegerea preşedintelui”, a precizat deputatul comunist Igor Dodon, susţinut de colegul său de fracţiune, Vadim Mişin, care a declarat ferm că altfel fracţiunea comunistă nu va participa la vot.  
Pe de altă parte, deputaţii Marian Lupu şi Dumitru Diacov, care au avut ieri o întâlnire cu Vladimir Voronin susţin că aceste condiţii nu au fost puse în discuţie.
“N-au existat condiţii, n-au fost negocieri, ci doar nişte discuţii, o primă reacţie la adresarea pe care am trimis-o noi PCRM”, a explicat Diacov.
Totodată, Lupu a spus că lui Voronin “i-a mai trecut din supărare” şi speră că va avea loc şi o a doua întâlnire cu liderul PCRM.
Precizăm că ieri, Marian Lupu şi Vladimir Voronin s-au întâlnit pentru a discuta despre alegerile prezidenţiale, fără a ajunge la un consens.
Amintim că Marian Lupu este candidatura Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de şef al statului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE