Pensionarii care protestează de aproape o lună în fața primăriei nemulțumiți de majorarea tarifelor la apă și transportul public sunt manipulați de PCRM, a afirmat Valentina Sturza, președintele Asociației Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici, în cadrul unei conferințe de presă, joi, 29 octombrie.
”De ce cer ei acum majorarea pensiilor, de ce nu au cerut de la fostul premier Z. Greceanîi sau de la ex președintele V. Voronin, care au promis în cadrul campaniei electorale salarii de 300 dolari, sau câte 2.50 kg de salam, câte 20 de bani o pîine. Dar evident această le-a trebuit doar pentru alegeri”, a mai spus Sturza.
Referitor la decizia CMC de a acorda câte 70 de lei pentru transportul public, ”eu cred că este o sumă satisfăcătoare, pentru că nu merg în fiecare zi la medic, la piață și acești 70 de lei cred că într-o lună le ajunge. Oare nu le este rușine să se ducă și să mai strige în fața primăriei să li se mărească pensiile și compensațiile”, spune președinta Asociației.
”Este evident cine susține protestatarii să iasă în stradă, sunt Partidul Comuniștilor”, spune Elena Maxiuta, membră a Asociației.
”Eu înțeleg că aceste proteste urmăresc, de fapt cu totul altceva decât mărirea pensiilor și a compensațiilor. Am primit și eu compensația de 70 de lei și până astăzi am cheltuit doar 35 de lei și este aproape sfârșitul lunii, dar ei ce fac cu banii de nu le ajung?”, se întreabă pensionara Maxiuta.
Parascovia Ivanov, pensionară spune că înainte primeau câte 30 de lei compensație și le ajungea, dar acum că primesc 70 oare nu le ajung de tot strigă să le mărească?  
Cât privește majorarea tarifelor la apă, Sturza spune că este de acord cu această decizie, deoarece ”această majorarea a trebuit să fie încă de 3 ani în urmă”.
Pe teritoriul republicii costurile unui metru cub de apă sunt mult mai ridicat. Pentru comparație în Chișinău – 9.17 bani, la Bălți – 10.50 bani, Ștefan Vodă – 13.50 bani, Anenii Noi – 19.40 bani, Edineț - 17.70 bani, Cantemir - 14.75 bani, Lipcani – 17.64 bani, ”aceste tarife sunt în vigoare de mai mulți ani”, spune președinta Asociației.
În final, Valentina Sturza a venit cu o adresare către protestatari să se gândească la ceea ce fac, ”pentru că noi ce-i care am fost deportați am suferit pe nedrept, nouă comuniștii ne-au luat copilăria, am trecut prin ciurul genocid comunist, dar ei spun că acum este genocid, rușine să le fie de ceea ce fac”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE