Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,2 a avut loc duminică seara, 11 iulie, în nord-estul statului Chile, în regiunea Antofagasta (nord), potrivit Institutului american de Geofizică, USGS, iar autorităţile chiliene au anunţat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, scrie Mediafax.
Hipocentrul cutremurului a fost localizat la 91,3 kilometri adâncime, iar epicentrul la aproximativ 80 de kilometri est-nord-est de oraşul Calama, în deşetrul Atacama, a precizat USGS.
Nu au fost înregistrate victime şi nici pagube materiale, nici la Calama şi nici în localitatea San Pedro de Atacama, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din ţară, au anunţat surse din cadrul poliţiei locale.
Statul Chile a fost devastat la 27 februarie de un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade, urmat de un tsunami, care a distrus localităţi întregi. În această catastrofă au murit 521 de persoane şi s-au înregistrat pagube în valoare de 30 de miliarde de dolari.
Acest cutremur a întrerupt o reluare a creşterii economice din Chile, înregistrată la sfârşitul lui 2009, după 12 luni de recesiune pe fondul crizei financiare internaţionale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE