În acest sens, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că “alegerile repetate vor fi pe responsabilitatea comuniştilor, iar noi trebuie să formăm cât mai repede echipa de guvernare”.
Întrebat ce fel de opoziţie va fi fracţiunea comunistă, Mişin a spus că “depinde de cum se va purta actuala conducere. Dacă se vor purta constructiv, vom fi o opoziţie constructivă, dacă se vor purta aşa dur cum au început astăzi, ne vom purta şi noi la fel. Noi putem asta”.
Precizăm că şedinţa Parlamentului de astăzi a început cu o întârziere de 20 de minute, fapt ce a nemulţumit fracţiunea comunistă, aducând remarci dure la adresa lui Mihai Ghimpu. “Uitaţi experienţa dvs tristă din cadrul Consiliului Municipal”, i-a reproşat deputatul comunist Grigore Petrenco lui Mihai Ghimpu.
Drept răspuns, preşedintele Parlamentului a precizat că “întârzierea a fost cauzată de cei care nu au avut curajul să se prezinte astăzi în faţa deputaţilor ca să-şi dea demisia”. În acest context, Mihai Ghimpu a făcut aluzie la Vladimir Voronin şi Zinaida Greceanîi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE