politik.mdPromovarea unor reforme eficiente pe plan naţional în vederea asigurării independenţei justiţiei, autonomiei locale, libertăţii mass-media rămân a fi pilonii principali în realizarea angajamentelor şi obligaţiunilor asumate faţă de Consiliul Europei (CE) la momentul aderării, precum şi a Rezoluţiilor şi Recomandărilor ulterioare ale APCE în raport cu R. Moldova.
”Obiectivul principal al autorităţilor de la Chişinău în cooperarea cu CE este încheierea monitorizării R. Moldova de către această organizaţie”, a afirmat Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, în cadrul întrevederii de miercuri, 10 februarie, cu Gianni Buquicchio, Preşedintele Comisiei de la Veneţia, şi Thomas Markert, Secretar adjunct al Comisiei.
Un subiect aparte al dialogului l-a constituit activitatea Comisiei pentru reforma constituţională. Despre care Gianni Buquicchio că experţii Comisiei de la Veneţia vor examina cu atenţie propunerile grupului de lucru, vor analiza argumentele prezentate de reprezentanţii forţelor politice din Parlament cu care vor avea întrevederi pe parcursul zilei de astăzi şi vor reveni la Chişinău în perioada 24-26 februarie în vederea continuării discuţiilor.
Actualmente, Comisia prezidenţială examinează deja primele propuneri înaintate de grupul de lucru pentru cercetări şi analize constituţionale, care au fost înmânate şi Preşedintelui Gianni Buquicchio.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE