Chişinăul vechi, cu uliţele sale mai puţin cunoscute astăzi, maşini care erau în vogă acum 20 de ani, oameni dintr-o altă epocă parcă, toate acestea au fost adunate într-un şir de lucrări la Centrul Expoziţional „C. Brâncuşi”, marţi, 13 octombrie.
 „Chişinăul de ieri şi de astăzi”, este intitulată expoziţia şi este prima de acest fel organizată de Hramul Oraşului. Expoziţia cuprinde o colecţie de 150 de lucrări din Patrimoniul Naţional, semnate de nume de referinţă cum ar fi Mihai Petric, Valentina Rusu Ciobanu, Alexei Vasiliev şi chiar Alexandru Plămădeală.
„Este o expoziţie fără precedent. Au fost etalate atât lucrări contemporane care vizează Chişinăul, dar şi oamenii Chişinăului şi sunt etalate fotografii după unele din cele 1500 de monumente de artă din Chişinău”, explică Tudor Braga, directorul Centrului expoziţional „Constantin Brâncuşi”.
„Se pare că este mai frumos oraşul în aceste tablouri”, a ţinut să precizeze primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, prezent la eveniment. Totodată, Chirtoacă a felicitat pe toţi cei prezenţi cu sărbătoarea oraşului.
Expoziţia va dura până pe 18 octombrie, inclusiv şi va putea fi vizitată de la ora 10.00 până la 18.00

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE