Chişinăul este pregătit pentru noul sezon de căldură, precizat viceprimarul de Chişinău, Vlad Coteţ, în cadrul şedinţei operative de luni, 12 octombrie.
Potrivit lui Coteţ, serviciile municipale au finalizat deja lucrările de profilaxie şi spălare hidraulică a reţelelor inginereşti, iar fondul locativ municipal e pregătit pentru conectarea la sistemul centralizat de încălzire.
“Din cele 1560 de blocuri locative gestionate de întreprinderile municipale, 501 au deja semnate şi paşapoartele tehnice pentru conectarea la încălzire. De asemenea, instituţiile medicale şi cele de învăţământ sunt pregătite pentru primirea agentului termic”, a menţionat viceprimarul.
Totodată, Vlad Coteţ a mai spus că oficial, sezonul de încălzire 2009 – 2010 va începe atunci când 3 zile consecutiv, media temperaturii aerului pe timp de noapte va fi mai mică de 8 grade Celsius.
La rândul său, directorul comercial al Societăţii „Termocom”, Mihai Arusoi a afirmat că instituţiile medicale şi cele de învăţământ pot solicita deja conectarea la agentul termic. Arusoi a subliniat că toţi consumatorii din municipiul Chişinău pot fi conectaţi la încălzire în decursul a 10 zile, iar pe parcursul sezonului rece 2009 – 2010, temperatura în blocurile de locuinţe va fi reglată, pe timpul zilei şi a nopţii, în dependenţă de temperatura aerului.
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a apreciat faptul că din punct de vedere tehnic oraşul e pregătit pentru începerea sezonului de încălzire. Edilul Chişinăului a menţionat că în următoarele zile va fi luată a decizie finală privind începerea sezonului, remarcând că decizia respectivă trebuie să respecte şi doleanţele locuitorilor oraşului.
Amintim că tariful la energia termică livrată de SA „Termocom” pentru consumatorii din Chişinău în sezonul de încălzire 2009 – 2010 va rămâne de 540 lei pentru o gicacalorie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE