Starea de urgență în Republica Moldova se va încheia atunci când vor exista premise în acest sens. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la TV 8. Acesta a menționat că totul depinde de evoluția situației în Ucraina, iar la moment, scenariile „sunt triste”. Totuși, șeful Legislativului a subliniat că starea de urgență nu va afecta desfășurarea alegerilor locale din toamnă.

„O să se încheie în momentul în care o să vedem premisele să o încheiem. Scenariile sunt triste și asta înseamnă victime și asta e tragedie. Nu ne face nicio plăcere să votăm stare de urgență”, a spus Igor Grosu

Întrebat dacă există posibilitatea ca starea de urgență să fie pusă pe stop sau pauză în toamnă, Grosu a menționat că este posibil orice.

„Tot e posibil, dar nu va afecta alegerile locale generale. Vom face totul pentru a le organiza exemplar”, a punctat Grosu.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită pe 24 februarie 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina. De atunci, a fost prelungită de mai multe ori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE