Preşedintele României, Traian Băsescu a cerut luni seara, 18 ianuarie, la Bucureşti, preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, susţinere pentru Republica Moldova, atât în ce priveşte parcursul european al acesteia, cât şi sprijin financiar şi politic.
”Eu am dorit să-l informez pe domnul preşedinte că, pentru România, este un obiectiv politic major ca Republica Moldova să fie încadrată, din punct de vedere al perspectivei de aderare, în grupul ţărilor din Balcanii de Vest, a menţionat Băsescu în cadrul unor declaraţii comune de presă. De asemenea, l-am informat pe domnul preşedinte că Republica Moldova are nevoie acum de semnale pozitive şi are nevoie de sprijin atât financiar, cât şi politic”, a spus Băsescu.
Oficialul european a confirmat că în timpul întrevederii s-a discutat şi despre Republica Moldova, dar nu a oferit alte detalii.
Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit luni la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Consiliului European, domnul Herman van Rompuy, care efectuează prima vizită la Bucureşti de la preluarea mandatului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE