Ministrul Educaţiei a menţionat că printre cei sancţionaţi se numără şi doi funcţionari ai Agenţiei de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei, care au fost pedepsiţi pentru tergiversarea testelor în două raioane. În schimb, elevii surprinşi copiind nu au primit nici o pedeapsă. Cele mai multe încălcări au fost înregistrate în colegiile şi liceele din capitală, Străşeni, UTA Găgăuzia şi Dubăsari.
Bujor a specificat că în acest an testele vor fi evaluate de doi specialişti. În cazul în care diferenţa de punctaj a celor doi profesori va fi mai mare de un punct, testele urmează a fi controlate de alţi doi specialişti. De asemenea, schimbări au parvenit şi la termenul de examinare a contestaţiilor, acesta majorându-se de la 24 la 48 de ore.
Totodată, ministrul a explicat că, pentru prima dată, elevii care au obţinut note negative la examenele de bacalaureat nu vor avea posibilitatea să le susţină în mod repetat în anul curent. Însă, li se oferă încă două încercări de susţinere a BAC în următorii trei ani.
Sesiunea suplimentară pentru elevii, care din anumite motive obiective, nu au putut susţine BAC-ul, se va desfăşura în perioada 2-14 iulie.
Pe data de 28 iunie urmează să fie afişate rezultatele examenelor de BAC.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE