După ce doi deputaţi ai PMU au aderat la un alt partid, Ţurcan dispune de un număr insuficient de deputaţi pentru a crea o fracţiune parlamentară.
Însă, liderul PMU nu regretă plecarea celor doi colegi care au aderat la Partidul Democrat.
Referindu-se la plecarea lui Valentin Guznac, Ţurcan a menţionat că este la curent cu motivele personale care l-au determinat pe acesta să adere la un alt partid. „Aceste probleme l-au făcut vulnerabil, de care a profitat un alt partid de guvernământ”, a subliniat Ţurcan. Este vorba despre privatizarea în mod ilegal, a unui apartament în valoare de circa 1 mln de lei, pe care Guznac l-a primit de la stat.
Liderul PMU s-a arătat, însă, nemulţumit de modul în care colegul său a părăsit partidul, specificând că a aflat la telefon despre plecarea acestuia. În plus, a primit cererea de demisie într-un plic aruncat pe masa de lucru a grupului său în Legislativ.
În schimb, despre plecarea Svetlanei Rusu, Ţurcan a spus că ea a demonstrat o bărbăţie adevărată. Aceasta l-a anunţat despre plecare cu lacrimi în ochi, din cauza unor probleme pur personale.
Anterior, la cererea lui Ţurcan, Legislativul a modificat regulamentul cu privire la formarea fracţiunilor parlamentare, pentru ca grupul celor cinci deputaţi ex-comunişti să-şi poată forma propia fracţiune în Parlament.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE