Serviciul de grăniceri al Federației Ruse a negat informația, potrivit căreia pe Aeroportul din Domodedovo a fost reținut șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, anunță Politik.md cu referire la Agenția de presă a Rusiei, Tass.
Potrivit sursei, reținerea lui Cavcaliuc nu a avut loc, ci au fost efectuate niște proceduri de control la frontieră, care nu au depășit normele de control stabilite în legislația Federației Ruse.
Despre reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc a anunțat ministrul de Interne, Oleg Balan. „Cavcaliuc a fost oprit fără careva explicații. A fost reținut pentru circa 3 ore, după care a fost eliberat și și-a continuat călătoria spre Minsk. Pentru clarificarea situației au fost implicate autoritățile din MAI și din cadrul Ministerului de Externe”, a spus Balan.
Menționăm, că ministrul Balan alături de șeful interimar al IGP se deplasau la o conferință a miniștrilor de Interne din cadrul CSI. Evenimentul s-a desfășurat la Minsk, iar călătoria oficialilor din R. Moldova includea transbordarea prin Aeroportul Domodedovo din Moscova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE