Compania Kroll a depus din nou oferta de participare la concursul pentru selectarea companiei, care va continua investigațiile pe cazul creditelor neperformante, anunță Politik.md.
Potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a Moldovei, la concurs a participat un singur consorțiu format din firmele Kroll și Steptoe & Johnson LLP. Deși, se menționează în comunicat, Banca Națională a Moldovei a invitat firmele: Ernst & Young, KPMG, Kroll și Pricewaterhouse Coopers.
„Banca Națională a Moldovei va examina oferta primită și va prezenta rezultatele evaluării ofertei în zilele următoare în ședința Comitetului Național de Stabilitate Financiară”, se spune în informația BNM.
Obiectivul final al acestei investigații este de a furniza BNM un tablou clar cronologic cu privire la persoanele care au controlat tranzacțiile dubioase, care au deținut controlul băncilor, care au beneficiat de pe urma tranzacțiilor investigate, de a identifica iregularitățile și pierderile semnificative în aceste bănci, precum și de a elabora și implementa o strategie de recuperare a activelor.
În baza informațiilor colectate deja de BNM și a rezultatelor celei de a doua fază de investigație, consorțiul de firme va trebui să inițieze măsuri civile, penale, interguvernamentale, de insolvabilitate (după caz), în coordonare cu BNM, în Republica Moldova și în jurisdicții străine pentru a urmări, reține și recupera activele.   
BNM a mai specificat că la data de 1 septembrie 2015, ora 11:00 a expirat termenul limită de depunere a ofertelor pentru selectarea unui Consorțiu de firme internaționale calificate pentru a efectua o investigație a iregularităților și tranzacțiilor semnificative în care au fost implicate Banca Economii S.A., Banca Socială S.A. și Unibank S.A. 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE