Vicepremierul Andrei Spînu, a declarat că „Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control, ca să-și poată promova interesele proprii”.

 „Este evident că am fost în vizorul Moscovei tot timpul și nu s-a schimbat nimic în ultimii 30 de ani”, a spus Spînu la Digi24.

Întrebat cât de pregătită este Moldova de o apropiere de NATO sau cât de pregătită este de o eventuală provocare din stânga Nistrului, Spînu a spus că  „situația este complicată și evident că noi, și la Guvern, dar și la Președinție analizăm foarte serios toate riscurile din această perspectivă. Adevărul, care este și cunoscut, de 30 de ani nu prea s-a investit în capacitățile militare ale țării noastre. Evident, de abia acum se fac primele încercări pentru a reveni și a dota armata, astfel încât să fim pregătiți pentru provocări. Mesajul actualei guvernări este că noi ne dorim pace și vom face în primul rând tot ce ne stă în putere ca să păstrăm această pace, necesară pentru țara noastră. Cetățenii Republicii Moldova, nici pe malul stâng, dar nici pe malul drept al Nistrului nu-și doresc război, indiferent câți soldați ai Rusiei sunt în Transnistria. Este evident că Republica Moldova a fost în vizorul Moscovei tot timpul, și nu s-a schimbat nimic în ultimii 30 de ani, ca să fim foarte sinceri. Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control, ca să-și poată promova interesele proprii, și nu interesele populației noastre. Noi vedem foarte clar că se folosesc elemente ale războiului hibrid, inclusiv propaganda, finanțarea anumitor partide politice de opoziție, tot felul de provocări în diferite zone ale țării, inclusiv acea criză energetică generată de Gazprom”, a declarat Andrei Spînu.

Vicepremierul moldovean se află într-o vizită de lucru la București. Spînu a avut întrevederi cu ministrul Energiei, Virgil Popescu și cu reprezentanții principalelor companii românești din domeniul energetic: Nuclearelectrica, Romgaz, OMV Petrom, Transelectrica, Hidroelectrica, unde a discutat despre proiectele de interconectare energetică dintre Republica Moldova și România.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE